- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: „Prehrambeni sporazum“ ne sprečava Rusiju da nastavi specijalnu operaciju

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
U dokumentima o ukidanju ograničenja isporuke ruskih prehrambenih proizvoda i o saradnji Rusije u izvozu ukrajinskog žita nema ničega što bi Moskvu sprečavalo da nastavi specijalno operaciju i da gađa ukrajinske vojne objekte. Ne čudi što stav Rusije na Zapadu izokreću, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Naše zapadne kolege su se, u principu, već izveštile da svaku vest izokreću isključivo u onom vidu u kojem se ona može koristiti protiv Rusije, mene više ništa ne čudi“, rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora s kolegom iz Kongoa, odgovarajući na molbu novinara da komentariše zapadne ocene ruskog napada na ukrajinski vojni brod u luci Odesa.
„Ako govorimo o epizodi koju ste spomenuli i koja se dogodila u Odesi, tu nema nikakve veze s obavezama koje je Rusija preuzela na sebe, uključujući i sporazume potpisane 22. jula u Istanbulu, nema ničega što bi nam zabranilo da nastavimo specijalnu vojnu operaciju, uništavajući vojnu infrastrukturu i druge vojne ciljeve“, naglasio je Lavrov.
Ruski ministar je, takođe, istakao da ne postoje nikakve prepreke za izvoz žita iz Odese.
„Što se tiče ciljeva na koje su izvedeni visokoprecizni napadi, oni se nalaze u posebnom delu odeske luke, u takozvanom vojnom delu vojne luke i ti ciljevi su borbeni brod ukrajinske mornarice i skladište s municijom, kuda su nedavno dostavili protibrodske rakete 'harpun'“, rekao je Lavrov.
On je dodao da je ta municija dopremljena da bi predstavljala pretnju po rusku Crnomorsku flotu.
„Eksperti su potvrdili ono o čemu smo govorili od samog početka, da se žitni terminal odeske luke nalazi na znatnoj udaljenosti od vojne jedinice, da nema nikakvih prepreka za dostavljanje žita naručiocima, u skladu sa sporazumima koji su potpisani u Istanbulu, i mi nismo stvarali te prepreke“, naglasio je Lavrov.
Protivvazdušni raketni sistem Pancir S1 u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
RUSIJA
Ruske snage uništile kod Odese skladište NATO raketa „Harpun“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala