- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB sprečila otmicu ruskih aviona, Ukrajinska obaveštajna služba nudila dva miliona dolara /video/

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) sprečila je Ukrajinsku obaveštajnu službu, kojom rukovodi NATO, da izvede operaciju otmice ruskih borbenih aviona.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„FSB Rusije je otkrila i sprečila operaciju koju su vodile specijalne službe NATO-a, a koje je trebalo da izvrši Glavna obaveštajna služba Ministarstva odbrane Ukrajine. Reč je o otmici borbenih aviona Oružanih snaga Rusije“, navodi se u saopštenju FSB-a.

Saradnici Ukrajinske vojne obaveštajne službe deluju u ime političkog rukovodstva svoje zemlje i pokušali su da regrutuje ruske vojne pilote za novac i garancije da će dobiti državljanstvo jedne od zemalja Evropske Unije. Cilj je bio da ih nateraju da slete na aerodrome koji su pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine, istaknuto je u saopštenju.
Ruska specijalna služba je objavila snimke na kojima predstavnici Glavne obaveštajne službe Ukrajine razgovaraju sa ruskim pilotima.
„Naš cilj je avion i vi to dobro znate. Spremni smo da platimo. Na sajtu Vrhovne rade piše da zvanično plaćamo milion dolara za to. Možemo da se dogovorimo sa vama, dodatno ćete dobiti još milion dolara, garantujem vam“, rekao je ukrajinski obaveštajac.
Iz delova prepiske ukrajinskih obaveštajaca sa ruskim pilotima se vidi da bi platili četiri hiljade dolara unapred.
Kijev je planirao da otme avione Su-24, Su-34 ili Tu-22MZ.
FSB navodi da su otkriveni zaposleni u ukrajinskim obaveštajnim službama i njihovi saradnici koji su angažovani u operaciji.
Pripadnik FSB Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
RUSIJA
Rostov na Donu: FSB privela pripadnike islamističke organizacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala