- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brojke kažu – nikad niko kao Partizanov Naneli

© Foto : KK PartizanDžejms Naneli
Džejms Naneli - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Partizan je ovog leta doveo Džejmsa Nanelija, a ako ćemo verovati brojkama može se reći da je doveo najboljeg šutera u istoriji Evrolige. Naime, Naneli u karijeri u Evroligi šutira za dva preko 49%, za tri poena preko 45% i sa linije za slobodna bacanja preko 90%. A, to su cifre koje niko pre nije imao!
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dakle, Naneli sa ovim brojkama nadmašuje sve bivše i sadašnje igrače Evrolige, koliko god to možda i iznenađujuće zvučalo.
Koliko je Naneli u dobroj formi govore i podaci da je prošle sezone beležio 13,8 poena u proseku, a tome je dodavao 3,8 skoka i 2,6 asistencije, za ukupan prosečan indeks korisnosti od 15. Za dva poena je šutirao 50,3%, za tri 40,7%, a sa linije za slobodna bacanja - 89,8%.
Kada se gleda cela karijera: za dva - 49,6%, za tri - 45,2%, sa penala - 90,3%. Impresivno!
Već smo pisali da je Željko Obradović ovog leta odmah želeo da izmeni celokupnu poziciju broj tri, pa je tako doveo Nanelija i Papapetrua, a rešio se usluga Nemanje Dangubića, Radeta Zagorca i Rodiona Kuruca.
Upravo je sa te pozicije prošle sezone škripalo na sve strane, posebno u napadu gde smo prisustvovali čak i scenama u kojima ceo Pionir govori Kurucu da šutne za tri poena, a on to nije činio zbog manjka samopouzdanja.
Obradović je želeo da izbegne takve situacije ovoga puta i doveo je čiveka – snajpera. Naneli kroz celu karijeru garantuje poene, već je sarađivao sa Obradovićem, pa zajedno sa iskusnim Papapetruom ne bi trebalo da ima problema da nosi igru crno-belih sa krilne pozicije.
I doprinese poenima kao što je to radio tokom cele karijere.
Da je Partizan želeo da se pojača dobrim šuterima, pored dolaska Nanelija, govori i činjenica da je angažovao kao prvo pojačanje Danila Anđušića.
Srpski šuter prošle sezone bio je deveti najbolji u Evroligi po procentu šuta za tri poena, a gađao je sa 42,5% uspešnosti. Zato i ne čudi što je i sa linije za slobodna bacanja šutirao 87,3%.
Slična je priča i sa Danteom Egzumom koji je bio odličan prošle sezone u Barseloni.
Dakle, crno-beli su se natankovali šuterima ovog leta. A posebno su Nanelijeve brojke impresivne.
Stef Kari (desno) – košarkaš Golden Stejt Voriorsa - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Da li je podigao ili uništio košarku?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala