- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokratski front: Povući Predlog rezolucije o ruskoj agresiji na Ukrajinu

© Sputnik / Boban NovovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović izjavio je danas u parlamentu da je predsednica Skupštine Danijela Đurović dužna da povuče predlog rezolucije o ruskoj agresiji na Ukrajinu jer su ga predložili oni koji su danas ministri, a ne poslanici.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Ovo je rezolucija koja je u skupštinskoj proceduri a potpisana je od Raška Konjevića, Fatmira Đeke, Marte Šćepanović i Ervina Ibrahimovića. Čak i ta neformalna prepiska koja je postojala postoji samo od dva kluba. Ovde nije reč o povlačenju našeg, nego predloga koji je na dnevnom redu suprotno Ustavu i zakonima. Nikad nije u ovoj Skupštini usvojen bilo kakav predlog čiji inicijatori nisu poslanici ili vlada. A kod ovog predloga stoje imena ljudi koji nisu poslanici“, rekao je Radunović.
Kako navodi, pokušao je da preda rezoluciju o genocidu u Velici, kao i da je ona odbijena zato što su je potpisali poslanici koji to više nisu.
„Ova rezolucija je u istom statusu. Kolege Demokrate su predložile sličnu rezoluciju o kojoj ćemo se izjasniti“, kazao je on.
Pojasnio je i da je napravljena greška jer je i dalje u skupštinskoj proceduri ovakva rezolucija.
„Nečiju lošu nameru, koju je želeo da nanese kao političku štetu, ne možete sprovesti u delo jer ste pogrešili u proceduri i ovo mora da se povuče. Ova rezolucija ili slična je dva puta usvojena u Ujedinjenim nacijama. Delegacija Crne Gore je glasala za, kao i Srbija. Zašto je Crna Gora jedina država u Evropi u čijem se parlamentu ovo donosi? Reći ću vam zašto. Stavljena je u proceduru kad je trebala da se formira nova vlada. Pojedini ekstremistički elementi su pokušali da u tešku poziciju stave DF kako ne bi bili deo vlasti“, rekao je Radunović, preneo je podgorički portal Borba.
Radunović govori da je to glupost, jer DF podržava suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja i da imaju poseban razlog za to.
„Time branimo i teritorijalni integritet Srbije“, zaključio je on, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala