- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američki general: Kineska vojska postala mnogo opasnija

© AP Photo / Claudio CruzKineska vojska na pradi
Kineska vojska na pradi - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Komandant američkih Združenih snaga, general Mark Mili, rekao je da je kineska vojska postala znatno agresivnija i opasnija u prethodnih pet godina.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Mili je kazao da se broj susreta kineskih avionima u Pacifiku sa američkim i savezničkim avionima povećao u tih pet godina, „a samim tim se povećao i broj nebezbednih interakcija“, preneo je „Gardijan“.
„Poruka je da je kineska vojska, u vazduhu i na moru, postala izuzetno agresivnija u ovom regionu“, kazao je američki general tokom posete indonežanskom glavnom gradu Džakarti.
Mili je krenuo u posetu Indo-Pacifiku, a kako navodi „Gardijan“, poseta je fokusirana na „kinesku pretnju“, prenosi Tanjug.
On će prisustvovati sastanku ministara odbrane Indo-Pacifika ove nedelje u Australiji, gde će jedna od glavnih tema biti „sve jači rast kineske vojske i potreba da se očuva slobodan, otvoren i miroljubiv Pacifik“.
Američki vojni zvaničnici su ranije tvrdili da bi Kina mogla da napadne Tajvan najverovatnije do 2027. godine.
Američki vojnik. Iza njega PVO sistem Patriot - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SVET
Kineska vojska upozorila Ameriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala