- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasada Rusije u BiH: OHR generator nestabilnosti

© Foto : Sputnjiku ustupio Filip FićovićZastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini saopštila je danas da je sada očigledno da je, prvenstveno zbog odsustva artikulisane konstruktivne politike dela takozvane međunarodne zajednice, Kancelarija visokog predstavnika (OHR) izgubila ulogu medijatora u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

OHR je postala generator nestabilnosti kao rezultat samovoljnih i neizbalansiranih odluka visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kaže se u saopštenju.
Ono što se trenutno dešava predstavlja još jedan dokaz osnovanosti i pravednosti principijelnog stava Ruske Federacije o nelegitimnosti Šmita na poziciji visokog predstavnika, navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici ruske Ambasade, prenela je RTRS.
U saopštenju se ističe da bi, koliko god je bilo teško priznati da je odnos prema ovom građaninu kao legitimnom visokom predstavniku bio pogrešan, taj korak imao celi niz pozitivnih posledica.
„Uzevši svu odgovornost za razvoj zemlje u svoje ruke, narodi BiH konačno bi se oslobodili spoljnog protektorata u obliku OHR-a, otvorili nove perspektive za unutrašnji dijalog i lakše došli do kompromisa neophodnog za poboljšanje političke klime, što bi, zauzvrat, stvorilo uslove za rast kvaliteta života svih naroda i svakog pojedinca u BiH“, navodi se u saopštenju ruske Ambasade.
Protest Bošnjaka u Sarajevu protiv Šmita - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2022
REGION
Veliki protest u Sarajevu: Bošnjaci ustali protiv Šmita, traže da podnese ostavku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala