- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zelenski se uplašio primirja: Rusija će samo predahnuti i krenuti dalje...

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficePredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Uspostavljeno primirje između Ukrajine i Rusije bez povratka teritorija samo će dovesti do toga da će Rusija predahnuti i da će sukob trajati duže, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u intervjuu listu „Valstrit džurnal“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Zamrzavanje konflikta sa Rusijom označava pauzu koja će Rusiji pružiti predah. Oni neće koristiti pauzu za promenu svoje geopolitike ili odustajanje od pretenzija na bivše sovjetske republike“, rekao je Zelenski.
Prema njegovim rečima, u slučaju da se sklopi primirje sa Rusijom, nakon dve-tri godine pauze ona će zauzeti još dva regiona i onda će sve opet ponoviti.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinski vojnik na položaju na kontakt-liniji u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SVET
Može li Ukrajina da mobiliše milion vojnika /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala