- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Specijalni izaslanik američkog predsednika: Bajden bi mogao da proglasi klimatsko vanredno stanje

© AP Photo / Susan WalshAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden mogao bi da odluči da proglasi klimatsko vanredno stanje, čime bi dobio dodatna ovlašćenja za sprovođenje svoje politike obnovljivih izvora energije koja stagnira zbog nedostatka podrške iz Kongresa, izjavio je danas specijalni izaslanik američkog predsednika za klimu Džon Keri.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Keri je rekao da nije idealno to što Kongres ne podržava snažnije klimatsku agendu predsednika Bajdena koji je, prema rečima bivšeg državnog sekretara, maksimalno posvećen da se energija zasnovana na ugljeniku zameni drugim energetskim resursima.
Keri je za Bi-Bi-Si podsetio da nisu bile od pomoći ni nedavne presude Vrhovnog suda SAD koje ograničavaju vladinu politiku zaštite životne sredine.
Bajdenovim naporima da se usvoji zakon o klimatskim promenama nanet je ozbiljan udarac ranije ovog meseca kada je senator iz Zapadne Virdžinije Džo Mančin, konzervativni demokrata, saopštio da neće podržati zakonski predlog.
Keri je poručio da bi svet trebalo da nauči da zelena energija smanjuje inflaciju i cene energenata, otvara radna mesta i poboljšava opšte zdravlje i bezbednost ljudi.
"Predsednik Bajden spreman je da iskoristi svaki alat koji mu je na raspolaganju u borbi protiv klimatskih promena, uključujući i izvršne naredbe", predočio je Keri.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala