- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački špic, velški korgi, pudle: Koje rase pasa osvajaju srca Rusa /foto/

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografija„Crveni“ odlazi u penziju
„Crveni“ odlazi u penziju - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
U Rusiji je sastavljena rang lista pasa koje su građani ove godine najčešće birali za kućne ljubimce. Predsednik Ruske kinološke federacije Vladimir Golubev kaže da su se u proteklih godinu dana Rusi više nego ranije odlučivali za velškog korgija i pudle.

„Ove godine smo primetili rast interesovanja ruskog naroda prema rasi velški korgi pembrok. Nije iznanađujuće da ti miljenici kraljice Velike Britanije osvajaju srca Rusa. Poznati su po svojoj urođenoj osobini da privlače pažnju, po atraktivnom izgledu i šarmu. Ako je prošle godine ta rasa bila tek šesta najpopularnija rasa, onda je ove godine korgi već na četvrtom mestu“, izjavio je stručnjak za pse.

Kako kaže, ne bi bilo iznenađujuće da se 2022. godine ta vrsta na drugom ili prvom mestu na rang listi, jer se korgiji već sada mogu naći u gotovo svakom dvorištu. Odlikuje ih hrabrost i visoko razvijena inteligencija, dodao je.
Prema njegovim rečima, interesantno je da su ove godine pudle ušle u top 10. Ruski kinolog je konstatovao da ih po pravilu odlikuje dobro zdravlje i da imaju status dugovečnih pasa, kao i da su verni ljubimci.
Prema rejtingu, koji je sastavljen na osnovu jedinstvene rodovne knjige Ruske kinološke federacije, u kojoj se svake godine registruje oko 320.000 štenadi, među Rusima je ove godine, kao i prethodnih pet godina, najpopularniji nemački špic.
Na drugom mestu je čivava, a na trećem jorkširski terijer.
© Foto : PixabayPas
Pas  - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
Pas
Od petog do devetog mesta na rejtingu su nemački ovčar, labrador retriver, džek rasel terijer, srednjeazijski ovčar i francuski buldog.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala