- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moćan kamion-terminator: Ruski vojni tegljač Ket-L1 u akciji/video/

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaTegljač
Tegljač - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Moćni vojni tegljač Ket-L1 je rekorder ne samo u dizanju tereta, već i po broju funkcija: ima dve dizalice, sajlu za vuču i još mnogo toga.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ogromna dizalica može da podigne teret težine 16 tona, domet joj je 6,5 metara i vitlo koje može da izdrži težinu do 40 tona.
Ket-L1 je pravi kamion-terminator, on je moćan i snažan.
„Kako bi se omogućilo da tegljač uđe u kabinu teretnog aviona Il-76, morali smo da primenimo posebnu konstrukciju, odnosno, kada se transportuje tegljač se sklapa nadole i tako se obezbeđuje minimalna visina vozila“, rekao je šef odeljenja za konstruktorske radove kompanije „Čajka-NN“ Maksim Losev.
Prvi test za vojni tegljač je bio da se kamion težak 18 tona zaglavi u blato, a drugi je da se kamion od 30 tona prevrne na bok. Cilj je bio da kamion-terminator oba ova vozila izvuče i on se u ovim akcijama odlično snašao. Tegljač je obe spasilačke akcije završio za samo par desetina minuta.
Ruska vojska ima i mobilne radionice sa 3D štampačima, terenske autoservise i šlepere koji mogu da izvuku i tenk iz močvare. Ministarstvo odbrane Rusije trenutno testira pet uzoraka nove generacije mašina koje su napravljene za popravku vojne opreme na terenu.
Vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
RUSIJA
Ruska vojska uništila četiri američka sistema "himars"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala