- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Traže od Ukrajine da se bori do kraja, a svi znamo kakav će kraj biti

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Rusija nema predrasude po pitanju nastavka pregovora sa Kijevom o širem spektru pitanja, ali to ne zavisi od nje, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu u Kairu.
„Što se tiče povezanosti sporazuma o izvozu ukrajinskog žita sa drugim aspektima situacije u Ukrajini, nemamo nikakvih predrasuda o nastavku pregovora o širem spektru pitanja, ali stvar ne zavisi od nas“, rekao je on u Kairu.
Lavrov je podsetio da ukrajinske vlasti, od predsednika do njegovih mnogobrojnih savetnika, stalno govore da neće biti pregovora dok Ukrajina ne pobedi Rusiju na bojnom polju.
Prema njegovim rečima, „Ukrajince u tome aktivno podstiču njihovi zapadni pokrovitelji, bilo da je London, Vašington, Berlin i mnoge druge prestonice Evropske unije i NATO-a“.
"Stoga, izbor je njihov. Ali što duže budu tražili od Ukrajine da se bori do konačne pobede, a svi znamo ko će pobediti, to će više ljudi umirati i duže će trajati sadašnja situacija, koja nije od koristi, pre svega ukrajinskom narodu i ukrajinskoj državi“, rekao je Lavrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala