Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština najavila: Reciprocitet u primeni ličnih karata od 1. avgusta

Pratite nas
Takozvana Kosovska policija saopštila je da je izvršila sve pripreme za sprovođenje reciprociteta sa Beogradom po pitanju ličnih dokumenata, o čemu je vlada privremenih prištinskih institucija donela odluku krajem juna.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prema Uputstvu za prelazak administrativnih prelaza sa ličnim dokumentima koje izdaju vlasti Srbije, sva ona lica koja imaju lična dokumenta izdata od strane srpskih vlasti, prilikom ulaska na teritoriju takozvanog Kosova dobiće potvrdu koja zamenjuje ta dokumenta.
Ovo će se primenjivati od 1. avgusta, prenelo je Kosovo onlajn.
Tzv. Kosovska policija je saopštila da na osnovu odluke vlade privremenih prištinskih institucija, koja se odnosi na prelazak državne granice sa ličnim dokumentom izdatim od strane vlasti Srbije, izvršila sve potrebne policijske pripreme za sprovođenje ove odluke.
Kako se navodi, odlukom je predviđeno da od 1. avgusta 2022. godine svakom licu koje se pojavi da pređe administrativni prelaz sa ličnim dokumentom izdatim od strane vlasti Srbije, na prelazima bude obezbeđen ulazno-izlazni dokument koji privremeno zamenjuje upotrebu takvog dokumenta i važi 90 dana.
Dokument za ulazak/izlazak stvoriće osnovu za promet na teritoriji tzv. Kosova i za korišćenje u državnim institucijama, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.
Prema navodima policije, svi građani tzv. Kosova koji ulaze na teritoriju Srbije upoznati su sa ovom procedurom da na prelazima dobijaju sertifikat koji zamenjuje njihova lična dokumenta.
Zastave samoproglašene republike Kosovo i EU - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
SRBIJA
Tragikomično priznanje Evropske unije: Ni sami više ne znaju šta sa Kosovom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala