- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati upozoravaju na Srbiju

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Mlada rukometna reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Portugalu pošto se plasirala u polufinale turnira, nije uspela da prođe u meč za zlatnu medalju, ali je ostavila odličan utisak. I zabrinula hrvatsku javnost.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

I dok je u Srbiji ovaj uspeh nažalost prošao ispod radara, zato u susednoj Hrvatskoj pozivaju na duboku analizu pošto nisu došli čak ni do eliminacione faze.
Dobro je poznato da su Hrvati u ovom sportu dugo bili među najboljim reprezentacijama sveta, međutim u poslednjih nekoliko godina došlo je do pada koji ih zabrinjava.
Istina, Hrvatska je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu 2020. godine, ali je skoro deceniju bez medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, dok mlađe kategorije posustaju.
Tako je „Jutarnji list“ objavio tekst naslovljen „Leto jasno pokazuje koliko hrvatski rukomet kasni, doživeli smo debakl, a najviše se diže – Srbija” u kome se poručuje da njihovu nekadašnju srebrnu generaciju očekuje razigravanje od 13. do 16. mesta, što svakako ukazuje na njihove probleme.
„Dakle, ništa nije večno, stvari se menjaju, a osnova je priča ‘koliko radiš toliko i imaš’“, poručuje novinar “Jutarnjeg lista”.
Navedeno je i da posebnu pažnju treba obratiti na Španiju i Srbiju koje su napravile uspeh i na Mediteranskim igrama.
„Evidentno je da su leto savršeno iskoristili i pokazali kako se radom to može. Španija je u kontinuitetu vrh evropskog rukometa s bilo kojom selekcijom da igra, a Srbija pokazuje ogroman napredak i vrlo uskoro će seniorska reprezentacija biti spreman za vrhunske rezultate. Zašto mi nismo na tom tragu, teško je reći dok svi ćute...“, dodaje autor i hvali selektora Tonija Đeronu koji je od Srbije napravio ozbiljnu selekciju.
Ističe se da Srbija već ima dobru osnovu sa Milosavljevim, Cuparom, Kukićem, Pešalmbekom, Marsenićem, Ilićem, Đukićem, Radivojevićem i Nikolićem, dok je tokom osvajanja bronze na Mediteranskim igrama dobila još novih igrača.
To su Jandrić, Milić, Borzaš, Grozdanić, Milosavljević, dok na juniorskom EP blistaju Stefan Dodić, Miloš Kos, Šmigić...
„Mi na Mediteranskim igrama nismo bili, nije bilo dobro ni na poslednjim velikim takmičenjima, juniori nam gube od Italije, 13 razlike od Islanda... I svi čekaju da se u januaru dogodi čudo, pa da kažemo da je sve dobro. Može se dogoditi, jer imamo odličnih igrača, ali generalno i dugoročno na ovakav način ništa neće biti dobro, jer mladi igrači umesto da igraju traže izgovore da idu samo na velika seniorska takmičenja, traže alibije u plaćanju osiguranja, umesto da se to odmah i po hitnom postupku prekine, jer kada potpisuju nove ugovore jako im je važno biti deo reprezentacije. Ne samo njima, da ne bude zabune. Lepše je na plaži, ali posao je posao, tu nema alternative. Leto nam je pokazalo da debelo kasnimo i da hitno moramo nešto preduzeti dok ne bude kasno. Tu ne trebaju analize, već potezi. Priča ne pomaže“, zaključuje se.
Rukometaši Srbije tokom utakmice protiv Francuske u Zrenjaninu - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Francusku je zamenio Srbijom i nije se pokajao: „Sada ceo svet zna...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala