- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Delfini pali u finišu pred svetskim šampionom

© Foto: Vaterpolo savez SrbijeVaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije poraženi su od Španije sa 20:15 (4:5, 5:5, 5:4, 6:1) u drugom meču na završnom tirniru Svetske lige u Strazburu. Posle dva kola Delfini se nalaze na dnu grupe A bez ijednog osvojenog boda.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Iako je u prvoj četvrtini kaskao za Špancima koji su dugo držali po gol prednosti, naš podmlađeni tim je postepeno dobijao na samopouzdanju kojim je stigao do vođstva. Prvi period definitivno je otišao na našu stranu u poslednjim sekundama kada je Lukić pogodio za 5:4 i doneo nam nekakvu nadu.
Drugu četvrtinu obeležio je Marko Radulović. Nije španski golman imao rešenja za projektile Riječanina koji je u odsustvu starijih preuzeo ulogu vođe, pa se naš tim sredinom ove deonice odlepio na 9:6. Ipak, Španci su na pauzu nekako otišli s podnošljivim golom zaostatka – 10:9.
Nastavili su i jedni i drugi sa efikasnom igrom i u trećeoj četvrtini. Odbrane nisu blistale ni na jednoj od strana, ali su Španci iskoristili pad agresivnosti našeg tima da dođu do izjednačenja i nagoveste probleme za naš tim – 14:14.
Egal vaterpolo gledali smo i na startu četvrte četvrtine, sve dok Kabanjas drugim golom na pet i po minuta pre kraja doneo prednost Špancima od 16:15. Potom smo promašili šansu sa igračem više što su svetski šampioni kaznili preko Garsije i odlepili se na nedostižnih dva gola razlike.
© Foto: Vaterpolo savez SrbijeVaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Vaterpolisti Srbije
Španci su u finišu iskoristili totalni pad našeg mladog tima i stigli do brojke od 20 postignutih golova ne dozvolivši našim momcima da priprete njihovom čuvaru mreže u završnici meča.
Golove za Srbiju na ovom meču postigli su: Đorđe Vučinić pet, Marko Radulović tri, Nikola Lukić i Vasilije Martinović po dva, odnosno Stefan Branković, Gavril Subotić i Petar Velkić po jedan.
Strelci za Španiju bili su: Rožer Tahulj, Bernat Sanuha, Alberto Baroso, Serhi Kabanjas i Nikolas Pauli po tri puta, Unai Lara i Francisko Valera po dva, dok je Migel De Toro postigao jedan gol.
U poslednjem kolu u nedelju od 16 časova naši vaterpolisti igraju sa Australijom i posle tog meča biće poznato sa koje pozicije će Delfini nastupiti u četvrtfinalu Svetske lige, takmičenja koje su osvajali čak 12 puta.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala