- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pojačava se pritisak na Ameriku zbog Noleta: „Zbog čega je to tako?“

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Kako vreme prolazi mnogima je nejasno zašto Sjedinjene Američke Države ne žele da dopuste Novaku Đokoviću da uđe u zemlju i odigra US Open. Zbog toga se oglasio i doktor Eli Dejvid i zapitao se zašto srpski teniser ne može da uđe, a dva puta je preležao koronavirus.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Dejvid je svoju zbunjenost Đokovićevim slućajem objavio i objasnio na Tviteru.
„Ako ste primili dve doze vakcine pre više od godinu dana, a u međuvremenu niste dobijali nove doze, možete da uđete u SAD. Ali, ako ste dva puta preležali koronavirus, što je slučaj kod Đokovića, ne možete. Zbog čega je to tako? Može li neko da mi objasni medicinski dokaz iza ovih pravila?“, zapitao se Dejvid.
Inače, ovaj doktor nije bilo ko, već je jedan od vodećih eksperata za Veštačku inteligenciju i procese učenja, a objavio je preko 50 radova na ovu temu. Takođe, bavi se i genetikom.
Njegovo javno pitanje samo je novi pritisak na javnost u Americi da se Novak pusti u zemlju, a bilo ih je još.
Podsećanja radi, skoro 25.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju u kojoj se poziva Teniska asocijacija SAD da zajedno sa vladom te zemlje pronađe rešenje kako bi Novak Đoković mogao da nastupi na US Openu.
„U ovoj fazi pandemije, apsolutno nema razloga ne dopustiti Đokoviću da se takmiči na US open 2022. Vlada SAD i USTA moraju da sarađuju i da mu dozvole da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, Đokoviću kao jednog od legendi tenisa mora biti dozvoljeno. Učini to, USTA“, navodi se u tekstu peticije na sajtu change.org.
Pitanje mogućeg Novakovog neigranja na US Openu potegao je čak i Tenis Sandgrenkoji se pitao zbog čega on može da igra kao nevakcinisan, a Đoković ne može.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Novak je pre 16 godina počeo da „broji“ /foto, video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SPORT
Amerika zaboravila Srbina i Rusa – Nadalu veliko priznanje, a Novaka i Danila „ni na mapi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala