- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanja je objasnio svoj šmekerski potez: „Nikakve nesuglasice“

© Sputnik / Elena RuskoNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Nemanja Matić, bivši reprezentativac Srbije, stigao je u centar pažnje transferom u italijansku Romu iz Mančester junajteda, ali i džentlmenskim potezom da „pokloni“ svoj već izabrani broj na dresu novopridošloj akviziciji rimske ekipe, Paulu Dibali.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Matić je kroz karijeru nosio broj 21, zadužio ga je i po dolasku u Romu, ali je Argentinac, pojačanje iz Juventusa, pitao za zamenu.
Matić je u stilu pravog šmekera odlučio da usliši molbu novog saigrača i da potom za sebe izabere „osmicu“.
„Nije bilo nikakvih nesuglasica. Kada je došao pitao me je i rekao sam mu da nema problema. Dres sa brojem osam je novitet za mene, samo jednom sam ga nosio i to u reprezentaciji“, rekao je Matić.
Iskusni defanzivni vezista je svestan da Roma u Dibali ima veliko pojačanje i lidera.
„Dibala je momak koji će doneti dodatni kvalitet potreban za postizanje rezultata u budućnosti. Igrao sam protiv njega i znam koliko može biti opasan. To je pravi profil igrača za nas. Paulo je staromodni ofanzivni vezista koji može da igra i kao drugi napadač. Profil koji se sve ređe pojavljuje u savremenom fudbalu. Ako baš moram da ga uporedim sa nekim rekao bih da je nalik na Matu u najboljim godinama. Da se razumemo, onaj Mata koji je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo. To su oni igrači koji pune stadione i dodirom rešavaju meč", kazao je Matić.
Nemanja jeste tek stigao u Rim, ali ga je tu sačekalo dobro poznato lice – Žoze Murinjo sa kojim je sarađivao u Čelsiju i Mančester junajtedu.
„Nije uzalud što sam ja vezista koji je posle Franka Lamparda odigrao više utakmica sa njim... Evidentno je da postoji u nama želja da osvajamo trofeje, ali prerano je o tome pričati u julu, to je sve. Bilo mi je potrebno manje od pet minuta da prihvatim Žozeov poziv. Kada sam odlučio da napustim Junajted on me je pozvao i odmah sam rekao da“, zaključio je Matić.
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Toti mu nudio „desetku", Argentinac uzeo omiljeni broj Nemanji Matiću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala