- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Potresna ispovest kao nauk za sve: „Tablete su me raznele!“

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Redmen TVKris Kirkland
Kris Kirkland - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Nepravilna upotreba, praktično zloupotreba medikamenata koji utiču na nervni sistem, sve je češća među mlađom populacijom širom sveta, takav trend je stigao i u Srbiju, a sve negativne posledice takve prakse otkrio je britanski golman Kris Kirkland, govoreći da je stigao do ivice života.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nekadašnji golman Liverpula i reprezentacije Engleske, momak čiji deda je zaradio veliki novac jer se kladio da će njegov, tada maloletni unuk stići do dresa nacionalnog tima, umalo je neslavno završio jer je ušao u problem sa medikamentima.
Tablete protiv bolova su ga dovele u toliko teško psihičko stanje da je stigao i na korak od samoubistva.
„Bio sam zavistan od tableta protiv bolova. Pio sam ih previše, donele su mi halucinacije, anksioznost i druge probleme. Tablete su me raznele. Nisu mi pomagale, a promenile su me kao osobu. Povukao sam se u sebe, nisam želeo ništa da radim, izgubio sam interesovanje za sve“, rekao je Kirkland.
Tramadol, odnosno trodon, bio je lek koji je Kirkland gotovo zloupotrebljavao jer je dnevno konzumirao gram i po, a maksimalna dozvoljena količina i to za tretman pod kontrolom lekara je 400 miligrama.
„Tablete su me mentalno uništile. Bilo mi je dosta svega i sećam se da sam jedne noći izašao iz kuće, popeo se na vrh krova i želeo sam da skočim. Odustao sam, pozvao sam suprugu, rekao sam joj sve i potražio pomoć“.
Međutim, zavisnost nije lako mogla da postane njegova prošlost.
„Našao sam posle i neke tablete iz Indije. To je najgore iskustvo u mom životu. Bio sam užasno bolestan, ali sam prelomio jer sam imao dve opcije, ili da se rešim svega ili da umrem“.
Prošle godine Kirkland je otišao na odvikavanje od lekova i nada se da je sa problemom zavisnosti završio, ali njegov primer upozorava koliko, naizgled bezopasni i korisni lekovi, mogu da postanu gadan gospodar života i put u smrt.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SPORT
Srbija ne sme da ispusti Stefana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala