- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Istanbul: Počeo rad koordinacionog centra za hranu

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaKombajn istovaruje požnjevenu pšenicu u kamion u DNR
Kombajn istovaruje požnjevenu pšenicu u kamion u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Predstavnici Turske, Rusije, Ukrajine i UN su nakon zaključivanja prehrambenog sporazuma počeli rad u Koordinacionom centru za hranu u Istanbulu, saopštio je turski ministar odbrane Hulusi Akar.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Nastavlja se koordinacija između Rusije i Ukrajine. Ispunili smo svoje obaveze iz memoranduma koji je potpisan u petak (22. jula) i nastavićemo da ga pratimo. Trenutno su predstavnici UN, Rusije, Ukrajine i Turske počeli da rade u zajedničkom Koordinacionom centru. Nadamo se brzom završetku ovih radova u okviru postignutih dogovora, pomno ih pratimo i nastavljamo kontakte“, rekao je turski ministar.
U Istanbulu je 22. jula potpisan paket dokumenata za rešavanje problema isporuka hrane i đubriva na svetska tržišta. Memorandum između Rusije i UN fiksira da je svetska organizacija uključena u rad na uklanjanju antiruskih ograničenja koja ometaju izvoz poljoprivrednih proizvoda i đubriva.
Drugi dokument propisuje mehanizam za izvoz žitarica iz crnomorskih luka koje kontroliše Ukrajina. Sporazumi između Rusije, Turske, Ukrajine i UN podrazumevaju stvaranje četvorostranog koordinacionog centra, čiji će predstavnici vršiti inspekciju brodova sa žitaricama kako bi sprečili šverc oružja i provokacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala