- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako zeleno od crnog? /foto/

© AP Photo / Scott HeppellNavijači Njukasla proslavljaju prodaju svog kluba
Navijači Njukasla proslavljaju prodaju svog kluba - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Njukasl je dobio vlasnika iz Saudijske Arabije, navijačima se svidelo to što se u klub slio veliki novac, ali je pitanje koliko će im se dopasti treća garnitura dresova koja će biti u bojama Saudijske Arabije. Dakle, crno-beli klub nosiće dresove zeleno-bele boje, jako sličan dresu reprezentacije nacionalnog tima ove zalivske kraljevine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Grb tima će takođe biti promenjen, pošto će umesto crno-beo biti zeleno-beo na tom dresu, a uz belu podlogu detalji na kragni, rukavima biće zeleni, kao i ime i broj igrača.
Razlog ovome je što saudijski vlasnici hoće da poboljšaju prodaju u svojoj bogatoj državi.
Konzorcijum, iza kog stoji država, prošle godine je za 300 miliona funti postao vlasnik 80 odsto Njukasla i u međuvremenu uložio dosta novca u dovođenje novog trenera i fudbalera, a sada je došla na red promena klupskih simbola.
U januaru u prvom prelaznom roku otkako su bogati saudijski vlasnici preuzeli klub potrošeno je preko 100.000.000 evra za pet novih igrača.
Iako su bili ushićeni dolaskom novih vlasnika, ovaj njihov potez navijači Njukasla ne podržavaju, te ocenjuju da to što je klub u vlasništvu Saudijaca ne znači da treba i da liči na njih.
Mohamed Bin Salman,prebogati princ Saudijske Arabije kupio je klub od Majka Ešlija, doveo novog trenera, pojačanja i zadržao klub u eliti.
Neko bi rekao - ne može i jare i pare.
Kris Kirkland - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Potresna ispovest kao nauk za sve: „Tablete su me raznele!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala