- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Da ima države, sve sveštenike SPC bi trebalo pohapsiti“ - skandalozna poruka crnogorske poslanice

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenDraginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP u Skupštini Crne Gore
Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković ocenila je tokom polemike sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem da bi „sve sveštenike SPC trebalo pohapsiti“ i istakla da „ako Vlada potpiše Ugovor sa SPC, to će značiti okupaciju Crne Gore“.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Crnogorci to nećete dozvoliti. Vaše džamije su zaštićene, a verska prava Crnogorki i Crnogoraca su ugašena. Ja nemam pravo na slobodu veroispovesti, koja mi je Ustavom zagarantovana, a to govorim u ime svih Crnogorki i Crnogoraca“, kazala je Vuksanović Stanković, prenosi NSPM.
Kako je navela, niko nije rekao da policija neće moći da uđe u verske zajednice i izvršava svoje zakonom predviđene obaveze, nego policija i tužilaštvo moraju prvo da obaveste arhijereja pre nego što uhapse popa.
„A mnogo ih je zrelo za hapšenje. Da ima države svi sveštenici SPC bi bili pohapšeni, jer svi rade protiv Crne Gore! To je jedna paramilitarna organizacija – Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori“, poručila je crnogorska poslanica.
„Nismo mi krivi što Srbija nema svoju istoriju pa krade našu, što su oni bili pod Turcima kada smo mi imali svoju državu“, nastavila je Vuksanović Stankovići dodala:
„Crna Gora nikad nikome nije služila, nikad nije bila vazal. Problem je što sad imamo sluge. Da li vam smetaju Crnogorci? Vi ne volite Crnogorce i Crnu Goru. Da volite ne biste potpisivali ovakav Temeljni ugovor“, zaključila je Draginja Vuksanović Stanković.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
REGION
Odložen sastanak radnog tima za Temeljni ugovor sa SPC
Paraklis posvećen Svetom Stefanu Prvovenčanom, pored Sabornog hrama Svetog Simeona Mirotičivog u Beranama.  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
REGION
Zašto su Milo i Dritan opet „kupili vrijeme“ za potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala