- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Erdogan na meti Berlina: Zašto je fotografija sa Putinom i Reisijem izazov za NATO?

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin, iranski lider Ibrahim Raisi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Ruski predsednik Vladimir Putin, iranski lider Ibrahim Raisi i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je u intervjuu listu „Bild“ kritikovala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zbog zajedničke fotografije s predsednicima Rusije i Irana, Vladimirom Putinom i Ibrahimom Reisijem.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

To što je turski predsednik na toj fotografiji je, blago govoreći, izazov za NATO, ako se tako može reći, istakla je ona.

Berbokova je dodala da je to „jednostavno neshvatljivo“.
Komentarišući optužbe na račun sporih isporuka oružja Bundestaga Kijevu, ministarka je izjavila da Nemačka nema za cilj da obmanjuje svoje evropske susede.
Kako je poručila, Berlin ne može tek tako da zameni tenkove.
Prethodno su se lideri Rusije, Turske i Irana sastali na trilateralnom samitu u Teheranu gde je i nastala zajednička fotografija.
Ukrajina je više puta tražila od zapadnih zemalja da usklade isporuke oružja. Istovremeno, Kijev je nekoliko puta optuživao Nemačku zbog presporog tempa isporuke raznog naoružanja.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Poseta Putina Teheranu - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
SVET
Na Bliskom istoku formira se antizapadni blok od zemalja koje nisu zadovoljne politikom SAD
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
RUSIJA
Bajdenov savetnik otkrio zašto predsednik SAD ne da Ukrajincima dalekometnije rakete za „himars“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala