- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Napadnut kongresmen na bini tokom predizbornog govora /video/

© AP Photo / John MinchilloKongresmen SAD Li Zeldin
Kongresmen SAD Li Zeldin - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Čovek koji se popeo na binu pokušao je da ubode oštrim predmetom američkog kongresmena Lija Zeldina dok je držao govor u svojoj kampanji za guvernera Njujorka.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako je saopšteno iz Zeldinovog izbornog tima, on nije povređen, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.
Video snimak koji su svedoci objavili na društvenim mrežama pokazuje neidentifikovanu osobu koji nosi crnu bejzbol kapu, kako brzo prilazi Zeldinu na bini tokom jučerašnjeg predizbornog skupa u američkoj državi Njujork, držeći upereno oružje ili neku vrstu oruđa, navodi britanska agencija.
Na snimku može da se čuje da čovek Zeldinu ponavlja „gotovi ste“, dok pruža ruku ka licu ili vratu republikanskog kandidata.
Kongresmen ga je odgurnuo pre nego što su obojica pala na zemlju, dok je nekoliko drugih pokušavalo da savlada osumnjičenog.
Portparolka Zeldinovog izbornog tima saopštila je na Tviteru da je osumnjičeni pokušao da ubode kongresmena, kao i da su on i njegovi saradnici nepovređeni.
Ona je još rekla da je Zeldin završio svoj govor nakon incidenta i zahvalila policajcima koji su reagovali tokom napada.
Lokalna policija se nije zvanično oglasila povodom ovog incidenta, navodi britanska agencija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala