- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Politička egzibicija indijskog ministra – od izvora do bolnice /video/

© Flickr / meg and rahulIndija, kola hitne pomoći
Indija, kola hitne pomoći - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Nakon što je glavni ministar indijske savezne države Pendžab, Bagvant Man, primljen u bolnicu u Delhiju, snimak na kojem pije vodu iz reke Kali Bein pokrenuo je spekulacije o stomačnoj infekciji.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na video-snimku koji je objavljen na zvaničnom nalogu na Tviteru Aam Aadmi Partije (AAP) iz Pendžaba, glavni ministar se može videti kako uzima čašu vode iz reke i pije uz klicanje svojih pristalica, prenosi RTS.
Zato je poseta bolnici u Delhiju izazvala sumnju javnosti da se Bagvant Man otrovao, međutim, čelnici AAP-a su negirali da je Man imao bilo kakvu infekciju. Kažu da je otišao u bolnicu na rutinski pregled i otpušten je posle dva dana.
Video-snimak je nastao sedam dana ranije kada je poznati ekolog i poslanik Saveznog parlamenta Indije, Baba Balbir Sing Sečeval, pozvao ministra da učestvuje u obeležavanju 22. godišnjice čišćenja reke Kali Bein i ponudio mu da popije čašu vode iz reke.
Glavni ministar Pendžaba je bez oklevanja popio vodu koja je inače zagađena kanalizacionim otpadom iz susednih gradova i sela. Nekoliko dana kasnije, primljen je u bolnicu u Delhiju.
Uz video-snimak objavljen na Tviteru, odbor AAP-a je napisao: „Ministar Bagvant Man pije svetu vodu u Sultanpur Lodi, zemlji koju su dodirnule noge guru Nanak Sahiba. Član Parlamenta Sant Sičeval preuzeo je zadatak čišćenja svetog mesta“.
Inače, Pendžab je najavio pokretanje državne kampanje za čišćenje reka i prečišćavanje odvoda:
„Bagvant Man je takođe pio vodu iz Beina i rekao da je blagosloven što je dobio ovu priliku“, dodaje se u objavi.
Hvaleći napore koje je Sing Sečeval uložio za čišćenje Kali Beina, glavni ministar je rekao da je istorijska inicijativa preduzeta pre oko 22 godine delovala kao katalizator u čišćenju svete reke u kojoj se kupao guru Nanak Dev. Rekao je da takve napore treba ponoviti na masovnom nivou kako bi se prenelo nasleđe velikih gurua, navodi se u saopštenju za medije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala