- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Odložen sastanak radnog tima za Temeljni ugovor sa SPC

© Sputnik / Boban NovovićPremijer Crne Gore Dritan Abazović
Premijer Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Preliminarni sastanak radnog tima koji je trebalo da se bavi Temeljnim ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) odložen je zbog odustajanja od učešća jednog člana, saopšteno je iz Kabineta premijera Dritana Abazovića.
Podsećamo, ranije danas izvršna direktorka Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc Prelević odbila je poziv na učešće u radu stručnog tima, koji bi ispitao usklađenost odredbi Temeljnog ugovora sa pravnim poretkom Crne Gore.
"Zbog odustajanja jednog od predloženih kandidata u radu stručnog tima, Predsednik Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović saglasili su se da se odloži preliminarni sastanak radnog tima koji bi se bavio Temeljnim ugovorom", navode iz kabineta premijera.
Članovi komisije su Velibor Marković, Andrej Bracanović, Bojan Božović, dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić, i članica Upravnog odbora Udruženja pravnika Ana Stanković Mugoša.
Ideja o formiranju Komisije potekla je nakon nedavnog razgovora premijera Dritana Abazovića i predsjednika države Mila Đukanovića.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala