- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nuland: Vašingtonu potrebno da Rusija isporučuje naftu na svetska tržišta

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNaftna pumpa
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim saveznicima potrebne su isporuke ruske nafte na svetska tržišta, inače će cena ovog resursa ponovo početi da raste, izjavila je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Moramo da vidimo prisustvo ruske nafte na svetskom tržištu, inače će njena nestašica dovesti do novog povećanja cena“, rekla je Nulandova na godišnjem forumu organizovanom na platformi Instituta Aspen.
Visoki diplomata je dodala da bi ograničenje granične cene ruske nafte, prema mišljenju Vašingtona i saveznika, trebalo da bude takav da ograniči profit od prodaje crnog zlata za Moskvu, ali da je motiviše da nastavi da snabdeva svetska tržišta ovim resursom.

Dogovor o izvozu ukrajinskog žita – odlična vest

Nulandova je dodala da Sjedinjene Američke Države smatraju da je potpisivanje sporazuma u ​​Turskoj o izvozu ukrajinskog žita odlična vest, ali obraćaju pažnju na to da ih tek treba sprovesti.
Upitana da li Vašington smatra da će dogovor biti realizovan, Nulanova je odgovorila: „Videćemo“.
„Stvarna implementacija ovog sporazuma sada zavisi od Rusije. Međutim, ona je veoma dobro strukturisana u smislu nadzora i u pogledu kanala kroz koje se žito može da se izvozi“, ocenila je Nulandova.
U Istanbulu je u petak potpisan multilateralni sporazum o ukidanju ograničenja na isporuku ruskih proizvoda za izvoz i o pomoći Rusije u izvozu ukrajinskog žita.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala