- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika zaboravila Srbina i Rusa – Nadalu veliko priznanje, a Novaka i Danila „ni na mapi“

© AP PhotoRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser dobio je prestižnu „ESPI“ nagradu za 2022. godinu u konkurenciji tenisera, dok Novak Đoković i Danil Medvedev, prošlogodišnji pobednik i prvi reket sveta nisu bili ni nominovani.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Koliko je odsustvo sa Australijan open i Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju uticali na Novaka Đokovića ne odražava se više samo rezultatski prema poenima.
Srpski as nije imao priliku da brani bodove na Grend slemu koji je devet puta osvojio, a samim tim što će ove godine imati i potencijalno dva manje nastupa na Gredn slem turnirima ukoliko ne ode na US open, Novak nije ni u planu za određene nagrade.
Prethodne sezone srpski as je bio ponosni osvajač ove nagrade, ali ovoga puta otišla je u ruke Špancu dok Novaka nije bilo ni na listi kandidata. U konkurenciji su bili Karlos Alkaras, Dilan Alkot, sjajni teniser koji igra u inavalidskim kolicima kao i Feliks Ože Alijasim.
Nadal je priznanje dobio najviše zbog trofeja na Australijan openu i Rolan Garosu, ali je čudno da Đoković kao osvajač nije bio u konkurenciji sa teniserima poput Alkarasa i Ože-Alijasima koji koliko god da su bili dobri nisu stigli do Grend slem pehara.
Zanimljivo je da nema ni Danila Medvedeva koji je prvi reket sveta i koji je u Australiji stigao do finala.
Ipak, španski as iako je tri puta proglašen za pobednika zaostaje za Novakom koji je pet puta osvajao „ESPI“ nagradu, dok je apsolutni rekorder Rodžer Federer koji je ponosno poneo to zvanje devet puta.
U konkurenciji teniserki nagrada je otišla Emi Radukanu što se itekako može protumačiti kao nepravda prema neverovatnoj Igi Švjontek koja je do Vimbldona vezala 37 pobeda u nizu.
ESPI“ nagrada dodeljuje je od 1993. godine za izuzetnost u sportu tokom godine, a na listi se ove godina ipak našao srpski sportista.
U konkurenciji najboljeg košarakaša NBA lige bio je i Nikola Jokić međutim iako je dve godine zaredom proglašen za najboljeg igrača u ligi, on to nije i prema kriterijumima za ovu nagradu već je ona otišla u ruke Stefu Kariju koji je osvojio titulu sa Golden Stejtom.
„ESPI“ dodeljuje ABC televizijska kompanija iz Amerike.
Lola Radivojević - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Podkast
Lola Radivojević: Hoću da budem kao Ana Ivanović | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala