- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvo Srbin, a onda je na red stigao i Rus – Španac „čisti“ sve pred sobom

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuski teniser Karen Hačanov, Srbija open
Ruski teniser Karen Hačanov, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Karen Hačanov, ruski teniser, eliminisan je u četvrtfinalu turnira 500 serije u Hamburgu od Karlosa Alkarasa, španskog tenisera rezultatom 0:6, 2:6. Pre Hčanova poraz je doživeo i Aslan Karacev od Franciska Čerundola, argentinskog tenisera rezultatom 3:6, 6:4, 6:7.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Očekivalo se da će četvrtfinalni meč između Karena Hačanova i Karlosa Alkarasa u Hamburgu doneti više borbe sa obe strane, ali Rus je potpuno prepustio šou mladom Špancu.
Ne samo da je Hačanov već na startu izgubio servis, veće se to dogodilo još dva puta u toku seta, dok sa druge strane ne da nije zapretio servisu Alakarasa već je osvojio za ceo set samo dva poena na servis Španca.
Iako je Alkaras bio izmoren posle napornog duela sa Filipom Krajinovićem, pokazao je da je zreo igrač koji napor ostavnja iza sebe i izlazi na teren sto odsto spreman.
Tokom drugog seta, Hačanov je izgubio svoj servis u petom gemu, međutim odmah nakon tog gema delovalo je da Rus može da preokrene meč.
Izborio je Hačanov prvu brejk loptu u meču, ali ipak nije uspeo da je iskoristi što je odmah u narednom gemu kaznio Alkaras koji je posle tri propuštene brejk lopte, na četvrtu ipak uspeo da oduzme još jednom servis ruskom teniseru i stavi tačku na kraj meča.
Talentovanom španskom asu je ovo 13. pobeda u sezoni na turnirima 500 serije bez poraza.
Prethodno je u četvrtfinalu zaustavljen Aslan Karacev koji je protiv Franciska Čerundola imao šanse da izađe iz duela kao pobednik.
Nakon što je izgubio prvi set, i dopustio brejk u drugom, Karacev je vratio brejk i poom još jednom oduzeo servis Argentincu za 1:1 u setovima.
Odlučujući set bio je napet, a pobednika je morao da odluči taj-brejk u kom se ipak bolje snašao Čerundolo.
U polufinalima turnirma Hamburgu sastaće se Alkaras sa boljim iz duela Aleks Molčan – Borna Ćorić i Francisko Čerundolo protiv Lorenca Musetija.
Lola Radivojević - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Podkast
Lola Radivojević: Hoću da budem kao Ana Ivanović | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala