- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlata vredna lekcija iz Rusije za „srpskog snajpera“ /video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaDanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
Pratite nas
Košarkaši koji budu rođeni sa srećom da poseduju talenat za šut, meku ruku i precizan nišan, često se previše oslone na taj segment igre i zapostave sve ostale, što im značajno može skratiti karijere jer košarka nije samo šut. Suprotan primer od toga je Danilo Anđušić.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Plemeniti šuter rođen 1991. godine kroz karijeru je bio prepoznat upravo po toj kategoriji, trojke su njegova specijalnost i kada je u ritmu ne postoji način da bude zaustavljen, ali usmeravanje samo na jedan kvalitet može da bude i veliko ograničenje.
Anđušiću se to umalo desilo u Rusiji, u vremenu dok je igrao za Uniks iz Kazanja, međutim „srpski snajper“ je shvatio da mora da pruži još nešto kako bi ostao košarkaš za jake lige i velika dela.
„Na leto se promenio trener, Dimitrios Priftis je imao neku svoju viziju ekipe i nije me video u tome, ali ja nisam otišao jer se nije pojavila neka dobra opcija, odlučio sam da ostanem i da se borim za mesto u timu“, rekao je Anđušić u podkastu sa Lukom i Kuzmom.
Prvi uslov je ispunjen, želja za borbom za svoje mesto, ali je više od toga značajan način na koji je Anđušić to izveo.
„Radio sam na sebi, na svakom treningu bio spreman i trener mi je otvoreno rekao da mogu da budem deo tima, ali da moram da igram odbranu, bez opcije da mi obeća minute ili ulogu, uz napomenu da od mene zavisi koliko ću igrati. I prvi put u karijeri sam počeo da radim na takav način, da budem primarno defanzivac. Za mnoge je to smešno i ne znaju taj deo, ali malo po malo, fokusirao sam se na odbranu da sve to uradim maksimalno dobro i da tako kupujem minute. Na kraju sam došao u situaciju da sam bio jedan od standardnih igrača u Evrokupu, imao sam dobru minutažu i čuvao sam najbolje napadače rivala, što je bilo novo za mene“, rekao je Anđušić.
Dobra odbrana daje samopouzdanje za napad i diže energiju celog tima čega je novi košarkaš Partizana postao svestan.
„Drago mi je da sam mogao da pokažem da mogu i u tom delu da budem dobar. Mnogi pričaju negativno za moju odbranu, nije to meni najjača stvar, ali sam taj deo igre podigao na jedan dobar nivo što se pokazalo i ove sezone u Monaku“.
Posebnu zahvalnost Anđušić je izrazio prema treneru Priftisu, koji je uradio nešto nesvakidašnje.
„Promenio je mišljenje, što ne rade mnogi treneri iz svojih nekih principa. Na kraju je rekao da mu je jako krivo zbog svega sa početka sezone. I prvi put sam doživeo da je trener promenio mišljenje na osnovu onoga što je video na terenu“.
Epizoda u Kazanju je značajno doprinela tome da Anđušić napreduje i vremenom postane standardan evroligaški igrač, što će biti i naredne sezone u dresu svog Partizana.
Mali košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2020
Anđušić akcijom zapalio mreže: Ovako se u Srbiji stvaraju šampioni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala