- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Amerika igra na ivici noža - izaziva novi konflikt I Od četvrtka do četvrtka

© AP Photo / Junji KurokawaAmerički vojnici na Okinavi
Američki vojnici na Okinavi - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Sankciona politika Zapada protiv Moskve naizgled jenjava, gas ponovo teče „Severnim tokom 1.“ Rusija geografski menja zadatke specijalne operacije, Putin smatra da „Zlatna milijarda" više ne može da dominira i da se formira novi svetski poredak što potvrđuje i sastanak u Teheranu.
U međuvremenu, Italija i Velika Britanija ostaju bez premijera. Miroslav Lajčak kaže da je na liderima Srbije i samoproglašenog Kosova, a ne na EU, da definišu šta znači normalizacija odnosa. Milo Đukanović je ponovo uspeo da odloži potpisivanje Temeljnog ugovora ali Dritan Abazović kaže da želi da resetuje odnos sa Srbijom.
O svim ovim temama razgovaramo sa Slobodanom Samardžićem, profesorom Fakulteta političkih nauka. Pitaćemo ga ima li Zapad strategiju za ukrajinsku krizu? Zašto Rusija menja geografske zadatke specijalne vojne operacije u Ukrajini? Kako će Amerika reagovati na saradnju Rusije, Irana i Turske? Zbog čega zapadna štampa piše da bi pad Marija Dragija bio poklon za Vladimira Putina? Šta predstavlja noormalizacija odnosa Beograda i Prištine o kojoj govori predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak? Kako Dritan Abazović zamišlja da Srbija i Crna Gora krenu od nule ako njegova Vlada ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC?
Emisiju slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na kanalu Sputnjik Srbija na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Amerika igra na ivici noža - izaziva novi konflikt I Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala