- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Objavljeni snimci gašenja požara neviđenih u Sloveniji /foto, video/

© AP Photo / Thanassis StavrakisVatrogasci gase požar u brdima u okolini Atine
Vatrogasci gase požar u brdima u okolini Atine - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Slovenačka vojska objavila je na Tviteru snimke požara na slovenačkom Krasu iz vazduha, na čije gašenje je, kako se navodi, do sada potrošeno pola miliona litara vode.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Požar koji na Krasu bukti već nekoliko dana i dalje se ne smiruje. Gori na nekoliko lokacija. U Vojščici, Temnici i Noveli je proglašen alarm za neposrednu opasnost. Vatrogasci pokušavaju da zaštite stambene i privredne objekte.
Gašenje požara iz vazduha je otežano, saopštila je Civilna zaštita.
Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije Umaga punog dima od požara u Sloveniji, a neki korisnici Tvitera kažu da se u vazduhu oseća miris paljevine.
Mediji prenose da je slovenačkim vatrogascima pomoć iz vazduha, osim iz Hrvatske, Italije i Austrije, ponudila i Slovačka, čiji je jedan avion za gašenje već na putu.
Na slovenačkom Krasu, uz granicu sa Italijom, požar je do sada zahvatio više od 2000 hektara i prema nekim ocenama najveći je ikad zabeležen u Sloveniji, prenosi Tanjug.
Kako prenose slovenački mediji, vatra se približava selu Vojščica, zbog čega je za ovo mesto, kao i za Temnicu i Novelu, upaljen alarm za opštu opasnost.
Nina Raduha, potpukovnik Slovenačke vojske rekla je da je u kasarni Vipava obezbeđen smeštaj za stotinjak vatrogasaca i da se dnevno priprema 700 obroka dnevno.
„Imamo aktivni dron koji detektuje žarišta. Medicinski timovi uspostavili su medicinski punkt, kao i punktove hitne medicinske pomoći. Na putu je i bager težak 20 tona koji će šumarima pomoći u uređenju puta i kanalisanju požara“, rekla je ona.
Vatrogasci - spasioci - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
DRUŠTVO
Beograd: Požar u zgradi na Vidikovcu, poginula žena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala