- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Nora“ – najtraženije i najprodavnije srpsko oruđe

© Ministarstvo odbrane Pripreme za Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“
Pripreme za Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija danas mnogo jača vojno i ekonomski nego ranije, dodajući da mnogi žele da kupe naoružanje od Srbije, a da je “Nora” najtraženija.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Među tim naoružanjem je i tenk M84, koji je modernizovan. Ovo bi značilo mnogo i ruskoj i ukrajinskoj strani da imaju", konstatovao je Vučić.
On je ukazao i da je velika prednost našeg oružja u tome što je mnogo jeftinije od drugih.

“Odnos cena-kvalitet je kod nas najbolji, ono što vam se pruži, za to koliko platite, je najbolje”, rekao je Vučić na prikazu naoružanja Vojske Srbije na poligonu u Domu Garde kojem je prisustvovao i predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi.

Egipatski predsednik je konstatovao da bi pojedine vrste naoružanja Srbija i Egipat mogli zajedno da proizvode, prenosi B92.
Vučić je naveo da “Lazanski” još nije prodavan, a da se od njega mnogo očekuje, kao i da je “Lazar” popularno vozilo, koje druge vojske već kupuju.
“Pokazalo se dobro, sa manje razorne moći, ali pokretljivije od Lazanskog”, rekao je Vučić.
Ukazao je i samohodnu haubica Nora koja je opremljena oružjem kalibra 155 milimetara.
“Imamo ga sve više i prodali smo u EU 12 komada. To su skupe i ozbiljne mašine koje pravimo ovde. To je bukvalno ponos Srbije, naše najmoćnije oružje”, rekao je Vučić.
Ne kažem da smo najbolji, ali smo mnogo bolji što se oružja tiče, naveo je Vučić.
“Nora je najtraženije i najprodavanije oruđe u svojoj kategoriiji”, rekao je Vučić i dodao da je “Tamnava”, raketni sistem, uz Noru najtaženije.
Primera radi, kaže da Rusi imaju “Smerč” ,a Amerikanci “Himers”, a “Tamnava” je naša, koja nimalo ne zaostaje po kvalitetu.
“Ne kažem da smo mnogo jaki, ali smo mnogo jači što se oruđa tiče, i ekonomije, nego ranije”, poručio je Vučić.
Dodao je da se “Pasars” fantastično pokazao na terenu, te da mu je to najomiljenije oruđe.
Na pitanje da li je srpsko nebo sada sigurno, Vučić je rekao da nikada nije dovoljno sigurno, ali ako je pitanje da li bismo mogli da budemo ugroženi iz regiona - ne, ni slučajno.
“Snaga našeg otpora i protiv najsnažnijeg agresora bila bi 30-ostruko veća, i to nisam preterao već smanjio”, rekao je Vučić.
On je naveo da svi kupuju oružje od nas, mine.
“Konačno neka šansa sada za Krušik. Svi kupuju sve, za dve godine unapred smo prodali municiju. Prodajemo oružje da bismo bolje živeli, da bismo imali plate i penzije", dodao je Vučić.
Na pitanje šta se desilo s ukrajinskim avionom, Vučić je rekao:
“Saobraćajna nesreća. Hoćemo li nastaviti da prodajemo? Naravno da hoćemo, i Senegalu i Bangladešu…"
Da zarađujemo, dodao je, imamo za plate i penzije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala