- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odlazak crveno-belog boema: Preminuo Nikola Radmanović

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Ljuba ZemunacNikola Radmanović
Nikola Radmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Nikola Radmanović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, preminuo je u 53. godini, posle duge borbe sa bolešću.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Radmanović će ostati upamćen kao veliki fudbaler i još veći boem, ali ga je ovo drugo na kraju i koštalo života.
U eri Ljupka Petrovića odigrao je devedesetak utakmica za Crvenu zvezdu i bio je akter legendarnog 100. večitog fudbalskog derbija.
Rođen u selu Velika Gata pored Bihaća, fudbalom je počeo da se bavi u Vrbasu, a kasnije je iz Bečeja stigao u Zvezdu.
Posle četiri godine u crveno-belom dresu odigrao je sezonu u španskoj Meridi, a 2009. godine se vratio u Zvezdu kao pomoćni trener legendarnom Vladimiru Petroviću Pižonu.
„Nikola Radmanović je bio čovek velikog šarma, duhovit na terenu i van njega. Voleo je sva zadovoljstva života, imao je ukus za sve što je lepo. Voleo je ljude, muziku, društvo, kafanu. Družio se sa najvećim zvezdama domaće estrade i dovodio ih u svoju Crvenku.
Svojom pojavom zaustavljao je saobraćaj i bio je idol mladih. Bilo gde da sedne u Crvenki, odmah bi za njegov sto stiglo piće ili bi ga kelner upitao šta želi, jer to naručuje čovek za drugim stolom. Živeo je Nikola buran život i kao većina mladih ljudi nije razmišljao o tome šta će biti sutra.
Ako je Nikola pevao pesmu "Kafana je moja sudbina", onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega. Novac je trošio, delio, ostavljao po kockarnicama. Dok su drugi igrali da se skuće i zarade, Nikola je igrao za poroke...“, pisao je novinar Darko Nikolić prošle godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala