- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Nemci počeli ređe da se kupaju

© Depositphotos.com / LopoloŽena se kupa
Žena se kupa - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Više od polovine Nemaca kupa se ređe i brže, piše list „Bild“, pozivajući se na rezultate istraživanja agencije INSA.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Pozivi semaforske koalicije (‘crvenih’ socijaldemokrata, ‘žutih’ liberala i ‘zelenih’) na štednju ostavili su utisak na Nemce!“, navodi se u materijalu. Tako je 62 odsto Nemaca počelo da štedi vodu prilikom odlaska u kupatilo, dok 35 odsto „nije podvrglo svoje ponašanje pod tušem politički neophodnim promenama“, piše list.
Istovremeno, glasači ‘zelenih’ prednjače među onima koji se „manje kupaju“: njih 33 odsto sada se istušira ​​za kraće vreme nego pre uvođenja sankcija Rusiji, isto toliko počelo je ređe da se kupa. U ostalim grupama birača, samo 9-18 odsto se trenutno kupa ređe i kraće nego ranije.
„A glasači Levice i Alternative za Nemačku se ponašaju užasno: samo nekolicina je odlučila da se kupa za kraće vreme. Njihov rezultat: samo 28-29 odsto njih počelo je ekonomičnije da koristi vodu naspram 37-45 odsto nacionalnog proseka“, požalio se autor materijala.
Prema anketi, skoro svaki drugi Nemac (45 odsto) je preduzeo mere da se sopstvenim sredstvima greje tokom „zime bez ruskog gasa“, dok 44 odsto Nemaca namerava da učestvuje u demonstracijama protiv visokih cena energenata.
Kako su ranije preneli nemački mediji, nemačka vlada strahuje da bi nestašica gasa mogla da dovede do vanrednih situacija u pojedinim delovima zemlje sledeće zime, a problem sa gasom će u Nemačkoj trajati do 2024. godine, što bi zauzvrat moglo dovesti do trostrukog povećanja cene za njega. Šef nemačke Federalne mrežne agencije Klaus Miler rekao je u nedelju da je nivo popunjenosti skladišta gasa nedovoljan da bi zimska sezona prošla bez ruskog gasa. Istovremeno je napomenuo da Nemačka ni po kakvom scenariju neće ostati bez gasa.
Posle početka vojne specijalne operacije Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su objavile o zamrzavanju ruske imovine, mnogi brendovi su napustili Rusiju. Evropska unija je uvela već šest paketa sankcija, uključujući embargo na ruski ugalj i naftu. Međutim, to se pokazalo kao problem za sam Zapad, jer je izazvao nagli rast inflacije i cena hrane i benzina.
Čeka li evropske zemlje ruska zima analizirali smo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“:
Tuširanje - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SVET
Uvedene prve restrikcije tople vode i grejanja u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala