- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Izraelski stručnjak: Postoji samo jedan način da se izbegne granatiranje ruske teritorije iz Ukrajine

© WikipediaRaketni sistem HIMARS
Raketni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Bivši šef izraelske obaveštajne službe „Nativ“, vojni ekspert i analitičar Jakov Kedmi smatra da granatiranje pograničnih ruskih gradova i naselja iz Ukrajine može sprečiti samo na jedan način.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„To je moguće uraditi samo na jedan način – oslobađanjem teritorija na kojima se može nalaziti oruđe ili rakete koje imaju domet do ruske teritorije“, rekao je Kedmi za list „Voenoe delo“.

Po njegovim rečima, dok ruska vojska ne oslobodi te ukrajinske teritorije sa kojih mogu biti lansiranje rakete ili granate u pravcu Rusije, one će predstavljati potencijalnu pretnju.
Stručnjak smatra da, ukoliko domet američkih raketa „Atakms“ iznosi 300 kilometara, onda će ruska vojska morati da oslobodi ukrajinske teritorije u dubini od najmanje 350 kilometara kako bi eliminisala tu pretnju.
Ranije je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov saopštio da će Ukrajina uskoro početi da dobija projektile za višecevne raketne bacače „Himars“ koje imaju domet 300 kilometara.
Američke vlasti su u junu objavile da izdvajaju Ukrajini novi paket vojne pomoći u vrednosti od 700 miliona dolara koji uključuje višecevne raketne bacače „Himars“ i municiju za njih. Za sisteme „Himars“ napravljeno je preko 20 vrsta municije, čiji domet, u zavisnosti od tipa, može da iznosi od 30 do 80 (u režimu višecevnog raketnog bacača) do 300 i više kilometara ( kao operativno-taktički raketni sistem).
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Geografski zadaci specijalne operacije su se promenili, sada to više nisu samo DNR i LNR
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala