- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Nemačkoj očekuju da će „Severni tok“ raditi sa samo 30 odsto kapaciteta

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Isporuke gasa iz Rusije gasovodom „Severni tok“ u četvrtak, 21. jula, iznosiće 30 odsto maksimalnog kapaciteta gasovoda, saopštio je šef Savezne mrežne agencije Klaus Miler.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Sada je najavljeno približno 530 kilovat-časova dnevno za 'Severni tok' 21. jula. Moguće su dalje promene“, napisao je Miler na Tviteru. Ranije je govorio da će se koristiti 40 odsto kapaciteta gasovoda.

Kompanija „Opal Gastransport GmBH – operator gasovoda „Opal“ koji prima gas iz „Severnog toga“, takođe je saopštila da će ruski gasovod raditi samo sa 40 odsto kapaciteta, kao što je to bilo i pre remonta.
Oglasio se i portparol Stejt departmenta Ned Prajs koji je rekao da SAD računaju na to da će gasovod „Severni tok“ nastaviti sa radom, istakavši da ga vide kao faktor energetske bezbednosti Evrope u kratkoročnoj perspektivi.
„Severni tok bi bio važan element toga. Primili smo na znanje javna saopštenja da će 'Gasprom' realizovati postojeće ugovore“, rekao je Prajs.
Po njegovim rečima, dok Evropa ne smanji zavisnost od ruskih energenata, u kratkoročnoj perspektivi, obnavljanje isporuka će pomoći Nemačkoj i drugim zemljama Evrope da popune svoje rezerve, da povećaju energetsku bezbednost i održivost.
„Severni tok“ se sada nalazi u fazi remonta i tokom sutrašnjeg dana se očekuje završetak radova. Tokom remonta su testirane mehaničke komponente i automatizovani sistemi, izvestio je operater gasovoda „Nord Strim AG“.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
RUSIJA
Nemački gasni operater: Sutra očekujemo obnavljanje isporuka „Severnim tokom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala