- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Supruga Zelenskog tražila od Amerike PVO sisteme

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVladimir Zelenski i supruga Elena
Vladimir Zelenski i supruga Elena - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Elena, supruga ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, prilikom izlaganja u američkom Kongresu pozvala je Sjedinjene Američke Države da pomognu Ukrajini i pošalju PVO sisteme.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Tražim ono što ne bih volela nikada više da tražim. Molim vas da nam date oružje, oružje koje bi se iskoristilo za zaštitu kuće i pravo da se probudite živi u toj kući. Tražim PVO sisteme“, rekla je supruga Vladimira Zelenskog.

Ona je pozvala Ameriku da po hitnom postupku reše to pitanje, s obzirom da u Kongresu uskoro počinje letnja pauza. SAD su ranije obećale da će Ukrajini isporučiti moderne PVO komplekse srednjeg dometa „NASAMS“.
Elena je izjavila da je ona prva supruga stranog lidera koja je dobila poziv da nastupa u Kongresu. Nju je juče u Beloj kući primio američki predsednik Džozef Bajden i njegova supruga Džil, a pre ovog susreta je imala sastanak sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom.
Ranije Rusija zapadnim zemljama poslala protestnu notu zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da želja Zapada da Ukrajina pobedi Rusiju na bojnom polju samo umanjuje mogućnost mirovnog procesa. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio da zapadne isporuke velikog broja oružja Ukrajini ne doprinose uspešnosti rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativni efekat.
Protivraketna odbrana SAD - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
RUSIJA
Mediji: Amerika će isporučiti Ukrajini sisteme PVO dugog dometa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala