- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: „Zlatna milijarda" više ne može da dominira, formira se novi svetski poredak

© Sputnik / Mihail Metcelь / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Stiče se utisak da Zapad ne može da ponudi sopstveni model budućnosti, dok se danas formira alternativa postojećem jednopolarnom svetu, pravedniji i socijalno-orijentisani svetski poredak, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Stiče se utisak da Zapad jednostavno ne može da ponudi svetu svoj model budućnosti“, rekao je Putin na plenarnom zasedanju foruma Agencije za strateške inicijative „Jake ideje za novo vreme“.
On je naglasio da model totalne dominacije „takozvane zlatne milijarde“ nije pravedan i ukazao na „grandiozne promene“ koje se sada dešavaju u svetu i koje su nepovratne.

„I kako na nacionalnom, tako i na globalnom nivou u toku je izrada osnova, principa harmoničnog i pravednijeg, socijalno orijentisanog i bezbednog svetskog poretka – alternativnog postojećem – ili, može se reći, do sada postojećem jednopolarnom svetskom poretku koji po svom karakteru, definitivno, postaje kočnica za razvoj civilizacije“, naglasio je Putin.

Prema njegovim rečima, nastupa nova epoha i nova etapa u svetskoj istoriji, u kojoj će samo suverene države moći da osiguraju dinamiku rasta i da postanu primer drugim zemljama za obezbeđivanje visokog životnog standarda.
„Nastupa nova epoha, nova etapa u svetskoj istoriji, i samo istinski suverene države mogu da osiguraju visoku dinamiku rasta, da postanu primer za druge kada je reč o standardima i kvalitetu života, zaštiti tradicionalnih vrednosti i visokim humanističkim idealima – modelima razvoja u kojima čovek nije sredstvo, nego najviši cilj“, rekao je Putin.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Povampirio se monstruozni plan Zapada protiv Rusije, odgovor je – neće moći!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala