- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Knežević: I šta ćemo sad; Abazović: Crna Gora mora biti zdrava

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMilan Knežević, poslanik DF u Skupštini Crne Gore
Milan Knežević, poslanik DF u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Predstavnik kluba DF–Nova srpske demokratija- Demokratska narodna partija–Radnička partija, Milan Knežević postavio je kratko pitanje premijeru Abazoviću danas na Premijerskom satu “I što ćemo sad”, i obrazložio ga na sjednici Skupštine.
Abazović je odgovorio da Crna Gora mora biti zdrava.
“Pošto ste mi odgovorili da Crna Gora mora biti zdrava onda sam ja po toj logici morao danas da Vam donesem lavor i sapun, jer ste čitavu Crnu Goru doveli u situaciju da svi možemo stati u jedan lavor i da se podavimo u njemu”, poručio je Knežević u Skupštini.
Abazović je kazao da u Crnoj Gori nakon 30. avgusta 2020. više ništa nije isto i da nema nedodirljivih. Naveo je da zbog brojnih promjene treba da budemo zadovoljni, ali da se 30-ogodišnji režim ne može preko noći prevesti u nešto perfektno.
Kazao je i da turistička sezona u Crnoj Gori nije perfektna, ali ni loša kako je neki predstavljaju.
"Svi parametri pokazuju da idemo na bolje", naveo je premijer.
"Meni se čini da vi teško bolesnog pacijenta Crnu Goru liječite andolima i aspirinima", odgovorio je Knežević.
Sudski savjet, Ustavni sud, VDT i Temeljni riješiti do 1. septembra
Knežević je u Skupštini poručio i kako neće dozviliti da se iko igra sa SPC.
“Ako vi niste u stanju da potpišete Temeljni ugovor sa SPC, onda podnesite ostavku, ako vas je strah onda recite od koga Vas je strah. Mi ne možemo da dozvolimo da se plašimo Draginje Vuksanović Stanković”, naveo je Knežević.
Kazao je i da su se čule spekulacije da je Abazović juče zaprijetio Đukanoviću hapšenjem ako otkaže podršku Vladi, a nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte.
“Da li je to tačno i da li je tačno da ste pominjali neke varijante skaj aplikacije u slučaju Đukanovića”, kazao je Knežević.
Premijer je odgovorio da pitanje Temeljnog ugovora tretira redovno i da nema nikakav strah od bilo koga.
“I zbog toga sam napadan sa svih strana. Niko neće voditi politiku u ime vlade Crne Gore dok je 43. Vlada na vlasti”, naveo je Abazović i dodao da će Vlada donositi odluke koje se mogu provjeravati.
Deblokada puta ka EU, kako navodi premijer, bi trebalo da bude interes svih.
“Nema pritiska ni ucjena, ako neko to ne misli, sasvim “ok”. ja sam za to da se završi i Sudski savjet i Ustavni savjet i VDT i Temeljni ugovor i postoje strukture koje ne bi da se završi sve”, naveo je Abazović i dodao da je realno da se sva ta pitanja riješe do 1. septembra.
“Ne pada mi na pamet da bilo koga ucjenjujem, pa ni predsjednika DPS-a i ne pada mi na pamet da bilo koga branim”, poručio je premijer.
Kaže i da zbog opstanka Vlade nije spreman da pravi kompromise na štetu Crne Gore.
"Državni interes je da se donose odluke", poručio je Abazović.
Abazović je kazao da će biti izbora I da će naredna kampanja će, kako kaže, biti zanimljiva.
“ Kad god bude bila, da li je to 23. oktobar ili neki drugi termin, mislim da će građanima biti zanimljivo.”,naglasio je Abazović.
On je istakao da je rekonstrukcija Vlademoguća stvar.
“Tehnička vlada - što god se dogovore poslanici je sasvim ok. Ima razgovora iza političkih leđa, ne mislim da je to fer i korektno, ali to nije nešto što nije viđeno u ranijem periodu. Možda dobijemo i neke šeme koje možda izgledaju nevjerovatne. Treća varijanta - izbori svakako moraju biti ili prije Nove godine, ili odmah poslije Nove godine.”, naglasio je Abazović.
Knežević je odgovorio da Abazovićeva Vlada nije inkluzivna, već infuziona.
“Vi nemate problem sa nama, nego sa ministrima i to se vidjelo. Vi ste sami saopštili da se neki ministri boje Sky aplikacija. Kako premijer može da sjedi sa ministrom odbrane u Vladi koji ga je nazvao izdajnikom.”, naglasio je Knežević.
On je istakao da je spreman na kompromis, ali poručuje da su spremni o govore o izboru pravosudnih organa nakon usvajanja ugovora sa SPC.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala