- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina: Vašington je razarač mira u Tajvanskom moreuzu

CC BY-SA 2.0 / MC3 Chris Cavagnaro / Američki razarač vođenih projektila
Američki razarač vođenih projektila - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su " tvorac bezbednosnih rizika“ u Tajvanskom moreuzu, sa svojim čestim provokacijama, saopštila je kineska vojska, uz napomenu da su njene snage konstantno u stanju pripravnosti i spremne da brane suverenitet i teritorijalni integritet Kine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sedma flota američke mornarice saopštila je ranije da je razarač US S Benfold izveo "rutinski" tranzit kroz kroz "međunarodne vode Tajvanskog moreuza, u skladu sa međunarodnim pravom", prenosi Rojters.
Istočna komanda Narodnooslobodilačke armije Kine navela je u saopštenju da su njene snage pratile američki brod sve vreme i "upozorile" ga.
"Česte provokacije i razmetanje od strane Sjedinjenih Država u potpunosti pokazuju da je Vašington razarač mira i stabilnosti u Tajvanskom moreuzu i stvaralac bezbednosnih rizika u regionu", poručuje se u saopštenju kineske vojske.
Naglašeno je da su snage istočne komande kineske vojske "sve vreme u stanju pripravnosti i odlučne da brane državni suverenitet i teritorijalni integritet".
Američka mornarica je saopštila da je brod "prošao kroz koridor u moreuzu koji je izvan teritorijalnog mora bilo koje države".
"Tranzit broda kroz Tajvanski moreuz pokazuje posvećenost Sjedinjenih Država slobodnom i otvorenom Indo-Pacifiku", navodi se u saopštenju mornarice SAD.
Kineska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SVET
Kina: Nećemo oklevati da se borimo za Tajvan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala