- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nurkić se vraća u reprezentaciju BiH

© AFP 2023 / KEVIN C. COXJusuf Nurkić
Jusuf Nurkić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Dobila je Bosna i Hercegovina najveće moguće pojačanje za naredno Evropsko prvenstvo. Jusuf Nurkić pristao je da zaigra za reprezentaciju u avgustovskom „prozoru“ u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao i na prvenstvu Starog kontinenta koje će biti na programu od 1. do 18. septembra.
Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača na koje računa u avgustovskim kvalifikacijama za Mundobasket ali i za Evropsko prvenstvo u septembru.
Pripreme BiH startuju dosta ranije nego naše, 28. jula na Vlašiću, a Nurkićev sastav nalazi se u grupi nalazi zajedno sa selekcijama Nemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije i igraće u Kelnu.
Prvenstvo je na programu od 1. do 18. septembra, a od zvučnijih imena se u timu nalaze još DžananMusa (Real Madrid), Edin Atić (Budućnost), Luka Garza (nekadašnji student Ajove), Kenan Kamenjaš (Budućnost) i AleksandarLazić (Mornar).
Ovako izgleda kompletan spisak selektora Adisa Bečiragića:
Miralem Halilović (Nantere, Francuska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Džon Roberson (Manisa, Turska), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazers, SAD), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Luka Garza (bez kluba), Amar Alibegović (Cedevita Olimpija, Slovenija), Amar Gegić (Cibona, Hrvatska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Ismet Sejfić (Golden Eagle), Rijad Avdić (Baskets Munster, Njemačka), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Jure Zubac (Inter Bratislava, Slovačka), Haris Delalić (Igokea), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora).
Janis Papapetru - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Ko je Partizanovo rešenje za „bolnu ranu“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala