- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat progovorio ruski /foto/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaHrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u dresu KK Uniks Kazanj - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Mario Hezonja zvanično je napustio Uniks iz Kazanja, a prilikom odlaska na svom zvaničnom Tviter nalogu stavio je fotografije u zelenom dresu, a sve je začinio porukom na ruskom jeziku. U prevodu – “Hvala vam na svemu“.
Hezonja je u Uniks stigao prošle godine iz grčkog Panatinaikosa. Hrvatski košarkaš je prošle sezone u VTB ligi prosečno postizao 18,9 poena i imao je 7,2 skoka i 3,1 asistenciju po meču, a uspeo je i u tome da bude izabran za najkorisnijeg igrača VTB lige.
„Mario Hezonja će karijeru nastaviti u drugom klubu. Uniks mu zahvaljuje na doprinosu uspesima i želi mu sve najbolje u nastavku karijere", saopštio je ruski klub.
Španski mediji tvrde da će hrvatski košarkaš da nastavi karijeru u Realu iz Madrida, dok je Hezonja stidljivo bio spominjan i kao moguće pojačanje beogradskog Partizana.
Hezonja je seniorsku karijeru počeo u Barseloni, a potom je igrao za Orlando, Njujork, Portland, Panatinaikos i Uniks.
„Bilo je zadovoljstvo biti sa tako sjajnom grupom ove sezone, bili smo na putu za mnogo, mnogo više dok nas nesrećne okolnosti nisu zaustavile. Borili smo se do kraja i ponosan sam na svakog od vas zbog vaše posvećenosti i truda! Hvala od sveg srca“, rekao je Hezonja za kraj.
Nema sumnje, on će biti jedan od najtraženijih igrača na tržištu ovoga leta, pošto je veliki broj igrača već pronašao klubove.
Real Madrid važi za najrealniju destinaciju.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
SPORT
Zašto boje postaju manje bitne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala