- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropska unija usaglasila još jedan paket sankcija protiv Rusije: Na meti rusko zlato

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije u Briselu
Zastava Evropske unije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Evropska unija je usaglasila nove sankcije protiv Rusije, između ostalog reč je o zabrani uvoza ruskog zlata, prenosi „Blumberg“ pozivajući se na dobro obaveštene izvore.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Evropska unija je zabranila rusko zlato“, piše agencija.

List „EUobzerver“, koji je blizak institucijama Evropske unije, objavio je da će nove sankcije osim zabrane uvoza ruskog zlata podrazumevati i jačanje sankcija protiv „Sberbanke“.
Navodi se da će u novi paket sankcija, koji priprema EU, biti uvršteno i 47 fizičkih lica, među kojima i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov, kao i osam pravnih lica.
U članku se navodi da se nove mere odnose na ruske političare i vojne komandire. Prema informacijama lista, sankcije će biti uvedene protiv glumaca Sergeja Bezrukova i Vladimira Maškova i nekih rođaka biznismena protiv kojih su sankcije bile ranije uvedene.
Pritom, po informaciji izdanja, biće uvedene korekcije u prethodne sankcije Evropske unije kako bi se osiguralo da se ne dovede u opasnost prevoz hrane iz Rusije u zemlje koje mogu da se suoče sa problemom gladi. U Evropskoj uniji uveravaju, da sankcije, koje su ranije uvedene, nisu bile usmerene na ograničenje takvih isporuka. Korekcije, koje je zamislio Brisel, omogućavaju da se isključe problemi u isporukama medicinske i farmaceutske robe. U članku se navodi da EU planira i da uvede neke izuzetke u primeni sankcija kako bi izbegla prekide u plaćanjima poljoprivrednih proizvoda.
Predstavništvo Češke u EU je na Tviteru saopštilo da će se pismeni postupak odobravanja sankcija od strane Saveta EU održati 21. jula, kao i da će sankcije stupiti na snagu nakon objavljivanja u Službenom listu EU, koji se takođe očekuje u četvrtak.
Ranije je saopšteno, da će Komitet stalnih predstavnika zemalja EU (COREPER - Committee of Permanent Representatives) takođe usaglasiti predlog da se Ukrajini pošalje peti paket finansijske pomoći kao deo vojne pomoći.
Zlatni nakit - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
RUSIJA
EU sprema sankcije protiv ruskog zlata, ali ne i protiv nakita
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala