- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Da li su usamljena deca potencijalni alkoholičari

CC0 / Pixabay / Dete
Dete - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Istraživači sa Univerziteta „Arizona“ završili su rad na studiji u kojoj je utvrđena povezanost usamljenosti deteta pre 12. godine života sa stresom i problemima sa alkoholom u adolescentskom periodu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Usamljenost se manifestuje kao bol izazvan osećanjem izolovanosti od drugih ljudi, a izražena je kod dece u uzrastu od 10 do 12 godina.
Istraživači su proučavali direktne i indirektne veze između usamljenosti tokom detinjstva i problema povezanih sa alkoholom i stresom u kasnijem periodu. U istraživanju je učestvovalo 310 studenata od 18 i više godina, od kojih su 154 bile žene i 156 muškarci.
Na osnovu analiza, naučnici su otkrili da je usamljenost pre 12. godine „direktno povezana“ sa stresom i problemima sa alkoholom.
„Naši nalazi su u skladu sa prethodnom literaturom koja povezuje nepovoljno iskustvo iz detinjstva sa problematičnim ishodima povećane konzumacije alkohola u odrasloj dobi“, naveli su naučnici, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala