Pet navika koje će vam pomoći da se rešite viška masti na stomaku

CC0 / Pixabay / Dijeta — ilustracija
Dijeta — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Navike poput izbegavanja zaslađenih pića, ograničavanja unosa voćnih sokova i kaloričnih napitaka mogu pomoći da se rešite masnih naslaga na stomaku.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ishrana i prehrambene navike igraju veliku ulogu u procesu starenja, a posebno ako želite da ostvarite i neke od svojih ličnih ciljeva mršavljenja, prenosi portal Kliks.ba.
Na primer, prehrambene navike koje vam mogu pomoći da izgubite masnoću na stomaku i usporite starenje su unos povrća, ali i ograničavanje potrošnje dodanog šećera.
Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da ono što pijete takođe igra ulogu, zbog čega je potrebno obratiti pažnju na sledeće navike:
Izbegavajte pića koja sadrže veštačke zaslađivače
Iako mnogi ljudi misle da je u redu piti gazirana pića koja su označena kao dijetalna, istraživanja su pokazala da to nije nužno slučaj.
Studija objavljena 2016. godine otkrila je da je upotreba niskokaloričnih zaslađivača povezana sa većom težinom, većim obimom struka i većom učestalošću abdominalne gojaznosti. Još jedno istraživanje starijih odraslih osoba u San Antoniju navodi da su oni koji su pili dijetalne gazirane napitke dobili tri puta više u obimu struka od onih koji nisu.
Ograničite unos voćnog soka
Iako možete dobiti neke hranjive materije iz prirodnih sokova bez dodatnog šećera, mnogi sokovi na tržištu danas su puni šećera. Čaše nekih sokova mogu sadržati 20 grama šećera ili više, što je više nego u čaši koka-kole.
Izbegavajte preterano konzumiranje alkoholnih pića
Iako vam se u ovom trenutku možda tako ne čini, ali opijanje može uticati na vaše zdravlje na više načina.
Opijanje se definiše kao konzumiranje četiri ili više pića u dva sata za žene, i pet ili više pića u dva sata za muškarce, i iako može izgledati kao bezopasna zabava, ono može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, uključujući debljanje. Standardno piće (pivo, vino ili liker) sadrži oko 150 kalorija, pa ako popijete četiri pića u dva sata, unosite oko 600 dodatnih kalorija.
Ograničite konzumaciju kaloričnih napitaka
Kalorije se lako zbrajaju u određenim pićima, zbog čega nutricionisti predlažu da ograničite konzumaciju slatkih napitaka, jer kalorije u njima potiču iz šećera. Na primer, jedno bezalkoholno piće ima oko 60 grama šećera, što je isto kao da pojedete četiri kriške belog hleba.
Pijte proteine
Redovno unošenje dovoljno proteina važno je u bilo kom starosnom dobu, zbog čega biste mogli da razmislite o uključivanju proteinskog šejka u svoju svakodnevnu ishranu. Proteini imaju vitalnu ulogu u vašem telu. Podržavaju vašu mišićnu masu, povećavaju nivo sitosti i blago povećavaju vaš metabolizam. Proteinski šejk pre izlaska može pomoći da kontrolišete glad i izbegnete da jedete više nego što vam je potrebno.
Pivo  - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2022
DRUŠTVO
Predrasude o pivu: Da li „pivski stomak“ zaista postoji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala