- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Peking poručio Americi: Snosićete posledice, poseta Pelosi Tajvanu narušava suverenitet Kine

© AP Photo / Liu ZhengPortparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan
Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da bi poseta Tajvanu predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, ozbiljno narušila suverenitet i teritorijalni integritet Kine i da bi SAD snosile posledice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan reagovao je na pisanje Fajnenšel tajmsa da Pelosi planira da poseti Tajvan u avgustu, i poručio da će Kina preduzeti snažne mere da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet.
Ranije danas Fajnenšel tajms objavio je, pozivajući se na više izvora upoznatih sa tim pitanjem, da bi Pelosi mogla da poseti Tajvan u avgustu.
Postoje podele u američkoj administraciji oko toga da li Pelosi treba da poseti Tajpej, prema dva izvora upoznatih sa situacijom, izvestio je Fajnenšel tajms.
Iz kabineta Nensi Pelosi i iz američkog Ministarstva spoljnih poslova nisu do ovog trenutka odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar, a ni predstavništvo Tajvana u SAD nije se oglasilo po ovom pitanju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala