- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika predlaže: Prihode od konfiskovane ruske imovine predati Ukrajini

© AP Photo / Alex BrandonMinistarstvo pravde SAD u Vašingtonu
Ministarstvo pravde SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država tražilo je ovlašćenje kako bi Ministarstvo moglo da prihode od konfiskovane imovine Rusa preda Ukrajini u vidu odštete, izjavio je šef američkog odeljenja za izvršenje i kontrolu sankcionog režima protiv Rusije Adams Endrju.
Kako je on izjavio prilikom izlaganja u Senatu, Ministarstvo pravde SAD je dalo niz predloga koji se smatraju važnim.
Endrju je naveo da realizacija predloga zahteva promene zakona koje će regulisati korišćenje konfiskovanih sredstava.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zapadne zemlje pojačale su sankcioni pritisak na Moskvu nakon početka specijalne operacije. Kremlj je ove restriktivne mere nazvao ekonomskim ratom. Kako je naglasio predsednik Rusije Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a njen glavni cilj je pogoršanje života miliona ljudi.
Pored toga što su zamrznute zlatne i devizne rezerve RF u vrednosti od oko 300 milijardi dolara, zabrane su obuhvatile sve transakcije koje se tiču upravljanja rezervama i aktivima CB, kao i transakcija sa bilo kojim pravnim licima, organizacijama ili organom, koji postupaju u ime ili prema nalogu CB.
Zastave Ukrajine i Evropske unije ispred predstavništva EU u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SVET
Evropska komisija radi na predaji zamrznute ruske imovine Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala