Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zurof poručio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu: Poništiti odluku o zabrani posete Vučiću

© AP Photo / Kerstin JoenssonEfraim Zurof
Efraim Zurof - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Centar "Simon Vizental" pozvao je hrvatsku vladu da poništi odluku, kojom je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabranjeno da poseti koncentracioni logor Jasenovac.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

U pismu, koje je direktor za istočnoevropske poslove centra "Simon Vizental", istoričar Holokausta Efraim Zurof uputio hrvatskoj ambasadorki u Izraelu Veseli Mrđen Korać, ukazuje se na potencijalne negativne posledice takve odluke i upozorava da tako "surova i neshvatljiva mera" može samo da pogorša tenzije između Beograda i Zagreba", navodi se u saopštenju ovog centra.
Zurof je u pismu naveo da pretpostavlja da je hrvatska vlada potpuno svesna činjenice da su najveći broj žrtava u Jasenovcu činili Srbi.
"Zabraniti predsedniku Srbije da oda poštu žrtvama je surova, neshvatljiva mera koja samo može da pogorša tenzije između Srbije i Hrvatske", navodi se u pismu Zurofa.
Zurof je zatražio od hrvatske ambasadorke u Izraelu da preda pismo odgovrnim vlastima u Zagrebu i pozove ih da nađu način da isprave, kako je ocenio, "njihovu nemudru i nesrećnu odluku", preneo je Tanjug.
Jasenovac - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SRBIJA
Vučić hrvatskim vlastima: Samo vi radite svoj posao
Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
SRBIJA
Protestna nota Hrvatskoj zbog zabrane Vučiću da poseti Jasenovac, ambasada odbila notu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala