- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zašto banke od avgusta spremaju nove cenovnike

CC0 / Pixabay / Platne kartice
Platne kartice - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Od avgusta, banke najavljuju poskupljenje i proširenje naknada za svoje usluge a mnoge su uvele naplatu novih naknada i u elektronskom bankarstvu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Finansijski stručnjaci kažu da bankarske usluge prate trend svih ostalih roba i usluga i zato ne treba da čudi njihov stalni rast i proširenje spiska usluga na koje se plaća provizija.
Međutim postoji još jedan važan razlog rasta cena bankarskih usluga.
„Pošto će banke iz klasičnih konzervativnih poslova sve više prelaziti na automatizaciju i digitalizaciju svojih poslovanja a sama usluga vendora, servis, softver, hardver su jako skupi i banke ih naravno moraju ukalkulisati u svoje usluge“, kaže za Prvu profesor Branko Živanović sa Bankarske akademije.
Savet klijentima banaka je da rukovode svojim finansijama tako što će pravovremeno odlučiti da promene banku ili zatvore račun.
„Pratite vaše troškove po kreditnim karticama po izvodima po svom tim transakcijama. Banke su otvorene, nemojte se ljutiti na njih. Koju god transakciju da vidite da vam je naplaćena pozovite ih objasniće vam“, kaže Dušan Uzelac sa sajta „Kamatica“.
Kada krenete na odmor raspitajte se koji način plaćanja je dominantan na toj lokaciji. Za svaki slučaj ponesite i keš, preneo je B92.
Elektronsko plaćanje - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
EKONOMIJA
Šta ćemo sve plaćati bankama kada od avgusta poskupe njihove usluge
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala