- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Kijev nema nameru da pregovara, Zelenskom mir ne treba

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
Kijev je još jednom potvrdio da ne namerava da razgovara sa Rusijom i Vladimir Zelenski ne želi mir, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Odgovor svima koji prekoravaju Rusiju da ‘ne ume da pregovora sa kijevskim režimom’. Kijevski režim je sam odbio pregovore. Danas je to još jednom potvrdio Kuleba“, prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenom mišljenju, ukrajinski ministar inostranih poslova nije spomenuo da to „nije stav države Ukrajine, već pesma koju je Vašington otpevao i koju je kijevski režim preuzeo da izvodi“.
Ona je zaključila da je potvrđena činjenica da Zelenski i njegovi saradnici, bar oni koji su ostali sa njim, ne žele mir.
Ranije je ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio da su pregovori sa Rusijom mogući samo nakon njenog poraza. Prema njegovim rečima, Rusija bi trebalo da sedne za pregovarački sto nakon poraza, inače će to ponovo biti jezik ultimatuma.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Američki reaktivni sistem HIMARS - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
RUSIJA
Zaharova: Amerika je dala Ukrajini obaveštajne podatke za granatiranje Donbasa iz „Himarsa“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala