- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Istri uvedene restrikcije vode – nema ni tuširanja na plažama

© Flickr / Luis Slavina
Slavina - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
Pratite nas
U Istri je od ponoći na snazi restrikcija vode prvog stepena. Odnosno, uvedena je zabrana korišćenja pijaće vode za pranje vozila, ulica, trgova, javnih i privatnih površina, javnih zelenih površina, kao i za tuširanja na plažama i kupalištima, a izuzetak su pijace i ribarnice.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ta mera je doneta na sastanku istarskog župana s gradonačelnicima i direktorima vodovoda u petak, jer hidrološka situacija na području Istre već neko vreme nije povoljna, a znatnije padavine se ne očekuju u narednih mesec dana, prenosi Seebiz.
Istarski župan Boris Miletić je pozvao sve građane, poslovne subjekte i turiste da racionalno troše pitku vodu "kako ne bismo bili primorani da donosimo još restriktivnije mere, sve u cilju stalnog snabdevanja pitkom vodom naših građana i gostiju."
Meteorolozi najavljuju da će Hrvatsku ove nedelje zahvatiti novi toplotni talas, pa bi suša mogla da potraje.
Kontrolu sprovođenja mere redukcije korišćenja pitke vode obavljaće komunalni redari koji će uočene prekršaje prijavljivati Državnom inspektoratu.
Državni inspektorat će prekršioce delimično ili potpuno isključiti iz sistema vodosnabdevanja, sve dok traju mere redukcije, navodi se u informaciji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala